+31 (0)6 23030331

inschrijven

Levensweg Try Out Familie-Opstelling!

Datum: 19 juni 2021
Locatie: 't Swarte Schaap

Ja!!… we hebben eindelijk een nieuwe datum: zaterdag 19 juni 2021 gaan we deze Try Out voor jullie verzorgen.

In een prachtig seizoen, waardoor wij naar verwachting ook heerlijk  buiten op de boerderij aan de slag kunnen!

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op!

Weer in verbinding met jezelf..

Opstellen is een prachtig, diepgaande ervaring dat je alleen echt kunt omarmen door te doen. Leren door te doen is daarom de basis voor vertrek bij deze try-out.

Het fundamenteel herstellen van de verbinding met jezelf, elkaar en de natuur is waar systemisch werk voor bedoeld is. Het verruimt je bewustzijn. Je boort het potentieel aan in jezelf om te doen waarvoor je bedoeld bent: in wie je bent, in je werk, het contact met anderen en op het gebied van je gezondheid.

Kairos, de vraag die nu speelt

Een opstelling wordt altijd gestart met een Kairos-vraag van een inbrenger.

Schudden als de appel rijp is, is het Kairos moment. Kairos was de Griekse god van de gelegenheid. Zijn naam betekent zoiets als het beslissende moment waarop er gehandeld moet worden in een specifieke situatie. Het zijn vaak vragen die raakvlak hebben met; liefde, relaties en intimiteit; lichaam, gezondheid, ziekte en werk, carrière, geld.

Familieopstelling

We gaan in de ochtend een reis maken door het verleden en actief aan de de slag met verschillende opdrachten om deze vragen helder te krijgen. In de middag gaan we met een aantal Kairos-vragen zelf een of meerdere opstelling(en) ervaren. In deze opstelling zet je jezelf in het midden. Mensen om je heen verbeelden de mensen in je leven: je broer, je moeder, je beste vriend(in) en misschien andere mensen die dicht bij je staan. Deze mensen kun je vragen stellen. Zo kun je gevoelens onderzoeken, knopen vinden of onverwachte spanningen. Ook onuitgesproken verwachtingen en verdrongen pijn komen naar boven.

Een familieopstelling geeft de aanwezige lijntjes in je leven weer. Je ontdekt hoe jij jij werd en waar je vastloopt of juist schittert. Ook laat de opstelling zien waarom je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt.

Wat is een systeem precies?

Een systeem kan een organisatie zijn, het gezin van herkomst, het huidige gezin, het familiesysteem, een vereniging, een vriendengroep, enzovoorts.

Het eerste systeem waar we deel van uitmaken, is ons gezin van herkomst. Dit systeem heeft grote invloed op ons, bewust en vooral onbewust.Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen zijn ontstaan in het “systeem” waarin we zijn opgegroeid. We erven niet alleen uiterlijke kenmerken van onze voorouders maar ook overtuigingen en denkpatronen.

In de eerste ontmoetingen tussen jou en je ouders lag de basis van hoe jij jezelf nu neerzet in het (werk)leven. Met alle goede kanten, maar ook met patronen uit je familiesysteem die niet bevorderlijk werken. Verstrikkingen die daar spelen, projecteren we vaak in andere systemen, zodat ook daar problemen ontstaan. We beleven die systemen als ware als onze familie.

Vandaag willen wij Annemarie Swart en Hendrik Jan Trooster deze Try Out voor jullie verzorgen.

Wil je meer weten kijk dan deze video over onze samenwerking! https://youtu.be/6SRyNXsJcYU

Voor vragen kun je ook altijd even bellen of mailen!

inschrijven