+31 (0)6 23030331

Opleiding Energie & Lichtwerkcoach 2021/2022

Dit najaar start bij 't Swarte Schaap deze nieuwe opleiding Energie & Lichtwerkcoach

Persoonlijke Groei | Spirituele Ontwikkeling | Coaching en Energiewerk

JA! Dit wil ik!

Je bent het waard om te vinden, waard om te weten, waard om lief te hebben. Jij en al je één miljoen lagen. Vergeet dat nooit

Het gaat er niet om een ander mens te worden, maar te worden wie je werkelijk bent

In basis ben jij al jezelf.  Je bent geboren als jezelf, je bent dus al wie je bent en het lijkt dus niet nodig om te veranderen. Maar door het leven heb je er zo veel lagen over heen geplakt dat je weg bent gewandeld van je kern. De verandering of het worden gaat over in jezelf groeien, misschien zoals een rups een vlinder wordt of een zaadje een plant.

Als jij op op zoek bent naar zelfontdekking, innerlijke groei en persoonlijke ontwikkeling. Als jij het pad wilt volgen van healer, lichtwerker of spirituele mentor voor anderen die op weg zijn naar bewustzijn. Dan vraagt dat van jou actie te ondernemen en verandering te ondergaan.

Word wie je bent. Doe wat alleen jij kunt doen. Wees de meester en beeldhouwer van jezelf

 • Heb jij een groot verlangen om meer diepgang, waarheid en betekenis in het leven te zoeken.
 • Ben jij (delen van) jezelf onderweg kwijt geraakt en heb je een innerlijke drive je “zelf” te vinden
 • Ben jij bereid eerlijk, oprecht en volwaardig naar jouw unieke zelf te kijken
 • Ben jij klaar, in staat en bereid bent om naar een ander niveau van spirituele verantwoordelijkheid en vrijheid te gaan
 • Voel jij en denk je vaak anders dan de mensen om je heen en daardoor ook wel eens eenzaam, alsof je hier niet thuishoort
 • Voel jij soms de pijn van al het onrecht, in de wereld, natuur, mens en dier
 • Herinner jij je ergens diep van binnen dat je een missie hebt, ook al weet je misschien nog niet wat deze precies inhoudt
 • Ben jij je bewust van je patronen, maar verandert er in je dagelijks leven niet echt iets
 • Heb jij werk of doe je dingen wat niet helemaal aansluit bij wie je van nature bent
 • Ben je een Lichtwerker of wil je je als Lichtwerker ontwikkelen?
 • Voel jij bewust of onbewust een connectie met lichtwerk, eenheidsbewustzijn, spiritualiteit
 • Heb jij behoefte dit Live samen te doen en zijn met mensen die net als jij zich verder willen ontwikkelen op het spirituele pad
 • Op een prachtige plek in de natuur, een eigen wereld waar je je heerlijk kunt terugtrekken en genieten van de omgeving
 • Wil jij jezelf en anderen leren healen en ondersteunen in het vinden van hun grootste potentieel?
 • Voel jij verlangen om hiermee professioneel aan de slag te gaan in je leven?

Kom in lijn met je levenspad en je levensmissie

JIJ wordt uitgenodigd om een ​​diepe duik te nemen in je angsten, overtuigingen, patronen en verouderde kaders om de ware ongeremde expressie van je ziel te ontdekken. Ontvang diepe genezing op alle niveaus. Waaronder ziel wonden, trauma’s, vorige levens / tijdslijnen, stamlijnen, cellen, DNA, innerlijk kind werk, balanceren innerlijke mannelijke en vrouwelijke energie en nog veel meer …

Als jij klaar bent voor zelfontdekking, voor persoonlijke en spirituele bevrijding.

Dan is het nu de tijd voor jou om naar die innerlijke stem te luisteren.   Dan is nu jouw kans op verandering.

Je bent Welkom. Samen met prachtige mensen die net als jij deze stap zetten.

 

JA! Dit wil ik!

Herinner jij je wie je was voor de wereld je vertelde wie je moest zijn?

Annemarie Swart

 • Kracht en Kennis
 • Vuur en Passie
 • Spiritueel mentor met beide benen op de grond

Dit is het eerste jaar dat ik deze fantastische Lichtwerk Opleiding mag en ga verzorgen op het prachtige eiland Texel!

Ik wil geluk verspreiden door een vonk aan te steken die zich ontwikkelt tot een lopend vuur over de aarde

Voor jouw eigen innerlijke beleving, jouw unieke reis

Een meester in jezelf te zijn in menselijke vorm. Je wordt er aan herinnerd dat je hier kwam om de aarde een betere plek te maken. Weet dat je een positief verschil in de levens van velen kunt maken of de wereld wijzigen voor slechts één persoon.

Ik breng je het heugelijke nieuws dat het eigenlijk niet zo moeilijk is om te worden wie je wilt zijn. Het enige dat nodig is, is de bereidheid om de wereld anders te zien. Voor mij is op den duur het gevoel van het Swarte Schaap te zijn de vrijheid geworden om een onafhankelijk denker te zijn, waardoor ik buiten de kaders kijk, denk in mogelijkheden en je kan ondersteunen om uit je vastgeroest en angstige gedachtepatronen te breken.

Mijn belofte aan jou…

 • Dat het vuur in jou aangewakkerd wordt
 • Dat je met beide benen op de aarde staat
 • Dat er lucht komt om te zijn wie je bent
 • Dat je in vrijheid kan ademen
 • Dat je als een kind kan zijn en je kind-stukken mag helen
 • Dat je de stilte weer in jezelf vindt
 • De essentie mag ervaren
 • Dat je met de stroom meegaat
 • Dat je dansend in je grootsheid kan gaan staan
 • Dat je jouw ruimte inneemt
 • En je niet laat stoppen
 • Dat je je gewoon kunt laten vallen
 • Dat je ondersteund wordt

Ik schenk je een verfrissende blik, ik prikkel je, trigger je, ben soms provocerend, maar altijd eerlijk vanuit mijn hart en respectvol. Ik laat je niet los, schijn mijn licht op jouw schaduwkanten, overtuig je, moedig je aan en laat het ontstaan. Totdat jij jouw fluisteringen in je ziel weer hoort.

Ik ben aanwezig in het nu, vanuit daar gaan we ook aan het werk. Het verleden heeft je tot hier gebracht. De wereld zoals wij die aangeleerd hebben door opvoeding, school, cultuur, media, waarin gedomineerd door de energieën van angst, controle en competitie. Met als gevolg gevoelens van niet goed genoeg zijn, schuld, schaamte, slachtofferschap.

Ik wil terug naar jouw natuurlijke staat in verhouding tot deze wereld

Dat staat voor bewust worden, acceptatie, loskomen en het laten, vergeving, werkelijkheid, zelfrealisatie, transformatie en manifestatie.

Je loopt de weg terug naar je hart, naar liefde, terug naar je innerlijk weten, terug naar wie jij al die tijd al was. Los van alle illusies.

Daarnaast kan ik je begeleiden in het zakelijke stuk, kennis en ervaring overdragen hoe jij jouw unieke dienst in de wereld kunt zetten. Waardoor jij Succesvolle veranderingen teweegbrengt vanuit jouw levensopdracht hier op aarde. Jij schenkt jezelf en de wereld hierdoor vrijheid, liefde, kracht, en licht. Zodat we anderen kunnen bijstaan in deze grote verandering.

Laten we samen het vuur verspreiden . . .

Een gebaand pad, is het pad van een ander. Daar zul jij je schat niet vinden.

Je leert kennis en technieken uit:

Integrated Energy Therapy® (I.E.T.)

Je wordt je ingewijd als erkend Healer. I.E.T.® is een bijzondere en krachtige energiebehandeling, waarbij energie blokkades en klachten zowel op lichamelijk, emotioneel, karmisch  en mentaal niveau worden verholpen.

Creatie-kracht

Om vanuit jouw autoriteit een leven vol overvloed in liefde, welzijn en vervulling, vreugde, en wijsheid te creëren, aan te trekken en genieten, voor het grootste goed van iedereen. Vanuit jouw: verbeeldingskracht, kernkwaliteiten, bezieling en inspiratie, leiderschap. We leren hiervoor te werken met de universele wetten.

Polariteitstherapie

Door in verbinding te zijn met beide aspecten van de tegenstellingen waar je als mens continu mee te maken hebt (= de polariteiten)
heel zijn creëren (= therapie). Evenwicht in de polariteiten. Evenwicht in energie. Evenwicht in mens zijn. De tegenstellingen in jezelf, en de tegenstellingen in je leven verbinden. Niet omdat ze (zo snel mogelijk) moeten verdwijnen maar omdat ze samen één geheel vormen. Ze vullen elkaar aan en ze stromen in elkaar over. Vanuit de verbinding ontstaat een nieuwe kracht. Je leert prachtige healingstechnieken, gesprekstechnieken, lichaamswerk etc.

Lichtwerk

Een combinatie van theorie, technieken en inwijdingen, prachtige initiaties en activaties. Om jouw reis te ondernemen om uit te groeien tot de meest volledige expressie van jouw prachtige en ware zelf. Of je nu net begint of al een tijdje een bewust spiritueel pad volgt, het zal je helpen te groeien.

’t Swarte Schaap

Is een plek waar je inspiratie vindt om een leven te ontwerpen dat bij je past, tools om je zelfvertrouwen op te bouwen en aanmoediging om je eigen “toestemmingsbriefje” te schrijven. Het zaadje om het centrum te bouwen begint zo’n 20 jaar geleden.

Pas in mijn opleidingen in zelfontwikkeling, lichtwerk en healing was het alsof ik thuiskwam. Ik weet nog dat ik mij besefte dat dit pas een levensschool was. Waarom niet iedereen dit meekrijgt. Alle stof en kennis nam ik tot me als een spons. En wat een feest om te ontdekken dat er meer mensen zijn zoals ik. Nog steeds koester ik de diepe ontmoetingen en een aantal vriendschappen voor het leven die me deze stap naar mezelf gebracht hebben. En dit wil ik delen met de wereld. Dit gevoel van welkom zijn.

Het is een prachtige plek waar je je even kunt terugtrekken, los van alle hectiek, waardoor je tot zelfinzicht kan komen. Het is ook een plek, waar veel ruimte is voor even niets, vuurtje stoken, buiten zijn op het land en aan zee, een plek waar veel ruimte is voor humor, en lucht. Gewoon meegaan waar voor jou op dat moment de prioriteit ligt..

 

 

Het grootste geschenk wat je iemand kan geven is oprechte aandacht

Tijdens deze opleiding leren we om vanuit een leeg midden alles te ervaren, we observeren en luisteren aandachtig naar elkaar, geen oordeel, geen roddelen, geen invullingen, geen antwoorden, of adviezen.  Dit niet reageren is erg belangrijk . Het neemt de angst weg om dingen te zeggen die in het normale leven veroordelende reacties, kritiek, enzovoort zouden kunnen uitlokken. Dit stelt jou in staat moed te vatten terwijl je dieper en dieper in jouw eigen waarheid gaat.

Tegelijkertijd brengt het proces van het delen van je innerlijke reis – en het luisteren naar anderen die die van hen delen – je voortdurend in het heden. We gaan niet langer mee in de verhalen die we onszelf de hele dag vertellen vanuit de mind. De eigen waarheden die wij eraan hebben gegeven. Je ervaart juist je harts-verhalen, de verhalen die je niet eerder durfde te vertellen, te geloven.  We zijn allemaal op zoek naar verbinding, liefde en erkenning.

Ik zal je niet redden. Want jij bent niet krachteloos. Ik zal je niet fixen want je bent niet gebroken. Ik zal je niet helen. Want ik zie je heelheid. Ik zal je alleen herinneren aan jouw licht

De opleiding bestaat uit 2 jaren, met elk 10 lesdagen

Het eerste jaar: De reis van een lichtwerker

Het is een prachtig streven het vinden en vervullen van je levensdoel om positieve verandering in de wereld te creëren.

Wij hebben ergens onbewust de oproep gehoord om de wereld te helpen lichter te worden, om mensen te ondersteunen gelukkiger te worden, pijnstukken te transformeren. En daar zit ook de valkuil voor jezelf.  Dat je een helper, redder wordt op wilskracht. Waarbij je volledig aan jezelf voorbij gaat en je prachtige doel (vaak uitgeput) voorbij schiet. Je kunt een ander niet ondersteunen als je niet eerst jezelf volledig hebt bevrijd van al jouw pijnstukken. Om weer in verbinding te staan met het universele licht is zelfzorg jouw prioriteit. Zelfliefde. In dit eerste jaar inspireer ik je om stil te staan, weer in contact met je eigen kracht en inspiratie. Het doorbreken van hardnekkige patronen en overtuigingen waar je bewust of onbewust last van hebt. Voor jouw persoonlijke vrijheid en geluk in jouw leven. De Reis naar alles wat je bent.

Het tweede jaar: Veranker je licht

Het tweede jaar gaat over het verankeren van jouw licht. Jouw licht ook gaan inzetten in de wereld. Op welke manier dan ook. Formeel of informeel. Het ontwikkelen van je helende vaardigheden en spirituele gaven. Ook als je professioneel aan de slag wilt gaan als Healer en het lichtwerk met je werk wilt verbinden is dit de juiste opleiding. Jouw missie als lichtwerker voltooien

 

 

 

We zijn allemaal ergens gebroken, dat is hoe het licht binnenkomt

Vaardigheden die je leert in het eerste jaar zijn onder meer:

Ontdekking van het ware zelf – wie je bent, waar je vandaan komt en waarom je hier bent

Toegang tot en verwelkomen van jouw unieke talenten

De blokkades verwijderen en de wonden genezen

Verbinden met Moeder Aarde

Gebrek aan eigenwaarde genezen en je kracht terugwinnen

Genezing van het innerlijke kind

Energiefrequenties en verkennen van Het Universeel Veld van bewustzijn

Healing fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichamen

Genezing van geld / energieblokkades en verwelkomen van  overvloed

Genezing van angst om gezien te worden en in je licht te stappen

Genezing van niet-genezen trauma en opruimen van wat je bindt / tegenhoudt

De behoefte om “perfect” te zijn, loslaten

Opruimen energetische verbindingen, koorden,  overtuigingen en contracten, AE Michael

Leren vertrouwen en overgeven

Creëer zachte maar stevige grenzen

Verbinding met Jouw Hoger zelf

Het proces van vergeving

Relatiedynamieken

Innerlijke stilte, getuige bewustzijn en verbinding

Sub-persoonlijkheden

Harts-verbinding

Chakra’s

Bewust Ego, inferieur en superieur

Universele wetten

De violette vlam, zevende straal, Saint Germain

Werken met de polariteiten

Vaardigheden die je leert in het tweede jaar zijn onder meer:

Het licht in je ontwaken om jezelf te helen en je voor te bereiden om anderen te helpen.

Inwijding Integrated Energy Therapie, level 1, 2 en 3 (officieel certificaat)

Geleide Meditaties en specifieke persoonlijke activeringen om je licht te verankeren.

Verdieping van transformatie technieken

Het loslaten van trauma’s inclusief trauma’s uit vorige levens

Je oefent het faciliteren van Heling en lichtwerksessies hier maak je ook verslagen van

In contact met andere mooie ontwaakte zielen werk je in steungroepen (Zoom) tussen de weekenden door.

Reading en het helen van de Aura & chakra’s

De 7 stralen

Kundalini kanaal opschonen en activering

Voorouderlijke dna en genetische genezing

Genezing van verslavingen en zelfsabotage

Cellulaire genezing en opruiming

Akasha Kronieken

Meesterschap over je eigen energie

Evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke energieën

Een door het hart geleide leider  worden

Een zielvol en overvloedig bedrijf creëren

De ware betekenis van EENHEID leren

Jouw unieke spirituele gaven ontdekken en ontwikkelen

Verbinden met je ziel en werken met je Spirit-team

Jouw intuïtie activeren

Lichtwerk transformatieproces van de Aarde

Kristalhelder wat jouw missie hier op aarde is/ Verbinding met je levensdoel

Bewustwording van je (professionele) rol en de verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt & meer…

Geef jezelf toestemming om diep in je ziel te duiken en de grenzeloze kracht te zien die binnenin jouw schuilt

Het is niet wie je bent wat je tegenhoudt; het is wie je denkt dat je niet bent

Twijfelen aan onszelf is een gewoonte die moeilijk af te leren is. Het kan je spirituele vooruitgang en de vervulling van je levensdoel vertragen. Uiteindelijk houdt het je niet tegen, maar het kan je vooruitgang lastiger maken. Het is gemakkelijker om je levensdoel te vervullen, als je je eigen goedheid en talent erkent en naar beste vermogen doet waar je van houdt. Realiseer je, dat je goed genoeg bent, dat je werk goed is en dat je iets waardevols hebt te bieden. Het is tijd de angst om te falen, zorgen over je capaciteiten en je recht op een gelukkig en vervuld leven vol succes los te laten.  Het universum gelooft in je..

“Het leven is een reis, een zee met golven die we niet hoeven te bedwingen maar waarin we vrijheid kunnen winnen door onze weerstand ertegen op te geven. Dat is het leven voorbij goed en fout, dat is ervaren wat er is”

Spiritueel ontwaken houdt in dat je de werkelijkheid accepteert, maar ook dat je onvermijdelijk in het proces je persoonlijke weerstanden daartegen ontdekt. Deze weerstanden vragen om gezien te worden, erkend te worden, gevoeld te worden en getransformeerd.

Bereid je voor om diep te gaan. Om naar de diepste donkerste delen van jezelf en je ziel te reizen. Om jezelf opnieuw te vinden – sterker en meer verbonden dan ooit tevoren!

 

Geluk vraagt om blijven verlangen naar wat je al bezit

Hebben wij een afspraak met het leven gemaakt?  Hebben wij ons aan die afspraak gehouden?

Hebben wij beloofd ons aan die afspraak te houden? Zijn wij de afspraak vergeten?

Zijn wij vergeten dat wij ooit een afspraak hebben gemaakt? Wat is de afspraak?

Weet je nog welke afspraak je aan het leven bindt? Ben je bereid je afspraak na te komen?

Is niet de afspraak: je bent er bij betrokken? Je zult erbij zijn. Je zult het meemaken.

Je zult de mede-schepper zijn, hemel op aarde en elk ogenblik vol betekenis.

Dat liefde is. Dat de natuur er is. Dat het leven geven en nemen is. Zin en onzin, chaos en betekenis.

Love Shine a Light in Every Corner of my Heart

BEGIN VANDAAG NOG MET HET VERANDEREN VAN JE LEVEN: Schrijf je nu in

De investering

Opleiding: Licht & Energie Coach®

Opleiding, speciaal voor mensen die willen bijdragen aan een mooiere wereld voor zichzelf en alles en iedereen wat leeft

€1.777,- per studiejaar

betaling in 4 termijnen mogelijk!

Er is plek voor een een maximaal aantal deelnemers.

*Er zijn nog 6 plaatsen beschikbaar.


VOOR WIE IS DEZE REIS? ​

** Ten eerste en vooral degenen die zich geroepen voelen ** 

 • Degenen die zich geroepen voelen om in dienst te zijn of lichtwerker / genezer / leraar te worden
 • Degenen die een ziel voelen die roept naar verandering …
 • Degenen die geroepen zijn tot een meer spiritueel pad
 • Degenen die van hun passie hun levenswerk willen maken, maar zich vastzitten / gevangen voelen
 • Degenen die worstelen om hun ideeën / dromen te verwezenlijken
 • Degenen die worstelen om te geloven dat ze hun dromen kunnen verwezenlijken
 • Die klaar zijn voor VERANDERING
 • Die een bedrijf willen creëren vanuit het hart maar met sterke grenzen!

Data eerste opleidingsjaar:

1 & 2 oktober 2021

6 & 7 november 2021

10 & 11 december 2021

15 & 16 januari 2022

12 & 13 februari 2022


Data tweede opleidingsjaar:

11, 12 & 13 maart 2022

8 & 9 april 2022

14, 15 mei 2022

10,11 & 12 juni 2022 (diploma-uitreiking, we overnachten hier op het terrein met tentjes)


Verdiepingsjaar

Na het tweede jaar is er de mogelijkheid om door te stromen naar het derde jaar, waarin jij eerste jaar studenten begeleid en op deze wijze veel ervaring en verdieping opdoet.

Verzeker jezelf van jouw plek! Schrijf je in

Ieder weekend werken we met een ander thema

Start dagelijks 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur)

In de ochtend is er ruimte voor een stukje theorie en meditatie. In de middag is het meer ervaringsgericht en gaan jullie zelf aan de slag! Ervaringsgericht leren en begeleiden, individueel, in tweetallen en met de hele groep.

We zijn veel in en om de boerderij en uiteraard ook aan zee te vinden.

Tussen de middag serveren wij een heerlijke lunch (uiteraard houden wij rekening met dieetwensen)

We sluiten de dag af rond 17.00 uur

 

 

 

Voor de weekenden kan je een hotel of B&B in de buurt huren, of kan ik een prachtig groepsverblijf hier in de buurt voor jullie reserveren. Dit overleggen we na het ontvangen van alle aanmeldingen. Ik help je daar uiteraard bij.

De laatste avond, de bonte avond hebben we een feestelijke afsluiting met uitreiking van jullie Lichtwerk Certificaat.

Na afloop van de uitreiking is er de mogelijkheid om bij te kletsen bij het vuur. We koken samen op open vuur. Slapen in tentjes op het terrein. En sluiten de volgende dag af na een gezamenlijk ontbijt. (inclusief verblijfkosten)

We gaan ervan uit dat je alle dagen aanwezig bent. Uiteraard kun je onverhoopt een keer missen.

Helaas is het niet zomaar mogelijk om mee te doen met een andere livedag. Tijdens de livedagen kunnen wij maar een beperkt aantal mensen ontvangen. Mocht je een keer niet aanwezig kunnen zijn, laat dit ons op tijd weten. We zullen dan een buddy  vragen om aantekeningen te maken en zullen de oefeningen live voor je opnemen op audio. En de bestanden naar je toe te sturen na afloop.

De opleiding is een intensieve bewustwordingscursus.

Na afloop van ieder weekend krijg je een opdracht mee. Voor aanvang van een weekend ontvang ik deze per mail van je, zodat ik meekrijg welke processen er allemaal afspelen.

Een lijst met aanbevolen literatuur is beschikbaar, deze ontvang je aan het begin van de opleiding, maar is niet verplicht om de opleiding succesvol te doorlopen, maar is wel handig ter ondersteuning van de opleiding

De boeken voor de Integrated Energy Therapy zijn wel verplicht op je lijst (gemiddeld €90 – €110 per jaar).

 

Deze opleiding laat je krachtige technieken ervaren die je kunt gebruiken voor jezelf.

Je zult merken dat je veel bewuster in het leven aanwezig bent, dat je steviger staat en meer in balans komt. Je groeit enorm in je persoonlijke ontwikkeling. Bent blijer, geniet van dat wat er is, bent liever voor jezelf, en vertrouwt meer en meer op je hart en je inner guts. Je durft keuzes te maken in zaken, mensen en energieën die jou niet meer dienen. Waardoor jij verder kunt op je mooie pad.

Je hebt de tools om jouw energieveld te vergroten, je hebt je levensdoel helder en bent op weg naar het vervullen van je mooiste leven. Door in jouw licht te gaan staan, verlicht jij als vanzelf de wereld en de mensen om je heen.

Als je geslaagd bent dan mag je de titel Licht & Energie Coach® gebruiken

Als je het nu niet doet, Wanneer dan wel?

Ik ben nu klaar voor verandering!

Normaal gesproken betaal je binnen 30 dagen na inschrijving.

Wij willen echter iedereen de kans geven om mee te doen.

Naast deze totale betaling binnen 30 dagen zijn er daarom twee andere mogelijkheden:

1. Betaling in 4 termijnen per opleidingsjaar . Er wordt geen rente in rekening gebracht. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald.

De betalingen geschieden op voorhand van de weekenden.

Mochten de kosten een drempel voor je zijn om deel te nemen, schroom dan niet om met ons kantoor te bellen of te mailen

Op het moment dat je alle opdrachten hebt afgerond, de live-sessies op Texel hebt gevolgd en ontvang jij jouw diploma!

Het uitreiken van het certificaat gebeurt in het laatste weekend van de opleiding en zal feestelijk worden gevierd!

Als je geslaagd bent dan mag je de titel Licht & Energie Coach® gebruiken

Of wil je onderzoeken of deze opleiding voor jou de juiste stap is?

Bel dan gerust met mij: 06-23030331 of stuur ons een email: info@swarteschaap.nl of rechtstreeks via het contactformulier: Contact

BEGIN VANDAAG NOG MET HET KIEZEN VOOR JEZELF: Schrijf je nu in