+31 (0)6 23030331

Verhelderend, Confronterend, Eerlijk, Puur, vraagt Moed, Inzet, Kwetsbaarheid, Openheid, brengt vrijheid en zichtbaarheid voor iedereen binnen het Team...

inschrijven

Lencioni & Brand The Five Behaviours Training®

Werken aan Verbinding in Teams door Persoonlijke Inzichten en Ontwikkeling

Met trots ben ik de Early adapter en Facilitator van deze bijzondere training op Texel!

Het was het antwoord wat ik zo lang had gezocht. Hoe ontstaat er meer diepgang, hoe gaan we een laag verder en stimuleren we oprechte Verbinding en Passie binnen het Team?

Ik raak er niet over uitgepraat welke effecten en versnelde inzichten er binnen Teams worden bereikt met deze prachtige methode!

llll➤ Dit nieuwe profiel is een persoonlijk profiel op basis van het Five behaviors model van Patrick Lencioni.

 

Kwetsbaar opstellen

Het ontbreekt ons vooral aan moed in het bedrijfsleven. Moed om elkaar aan te spreken op gedrag dat niet overeenkomt met hetgeen is afgesproken. Moed om eerlijk te zeggen wat je ergens of van elkaar vindt. Een goed team is als een goed huwelijk, het kost tijd en moeite. Stiekem geloven we ook dat als iets goed moet gebeuren we dat het beste zelf kunnen doen. We willen ons niet kwetsbaar of afhankelijk opstellen.

‘We gaan ongemak uit de weg.’ ✅

Om een goed functionerend team te hebben, is vertrouwen noodzakelijk. En dat vertrouwen ontstaat alleen door voldoende kwetsbaarheid van de leidinggevende en de teamleden. ‘Als een leider zich niet open durft op te stellen, niet om hulp vraagt of gemaakte fouten verdoezelt, is het bijzonder lastig om vertrouwen op te bouwen. Vertrouwen creëren is het lastigste gedeelte van teamontwikkeling. Dat gaat echt niet vanzelf en kun je ook niet opeisen.’

Durven uitspreken ✅

Een teken dat er onvoldoende vertrouwen is als de teamleden zich niet durven uitspreken tijdens bijeenkomsten, maar wel op de wandelgang of bij de koffieautomaat klagen over het werk of elkaar. Een ander teken zijn saaie vergaderingen ‘Een goed team heeft juist levendige discussies.’

Offers brengen ✅

Het klinkt wellicht allemaal voor de hand liggend, maar vergis je niet, in veel organisaties mag dan veel over teams gesproken worden gesproken en het belang van teamwerk worden benadrukt, de realiteit ziet er heel anders uit. ‘Zo’n 80% van alle teams functioneert niet. Er zijn weinig goed functionerende teams in bedrijven omdat je daarvoor offers moet brengen. Het kost tijd, inspanning en doorzettingsvermogen. Mensen zijn van nature feilbaar en ook gemakzuchtig’.

Five Behaviors Training: Hoe werkt het?

Online Assessment:

Vooraf krijgen alle deelnemers een persoonlijke inlogcode om deel te nemen. Tijdens dit assessment beantwoorden teamleden vragen over zichzelf en hoe ze met anderen omgaan. Deze gegevens worden gebruikt om hun gepersonaliseerde rapport te genereren.

De deelnemers ontvangen hun persoonlijke rapport:

Voorafgaand aan de training ontvangen de teamleden hun persoonlijke rapport, zodat ze zich kunnen inlezen en voorbereiden

Het is een combinatie van Theorie, ervaringsgerichte activiteiten buiten in de natuur, discussie,  het ervaren, leren en oefenen van (nieuw) gedrag.

 

Het programma is gebaseerd op 5 modules:

 

Vertrouwen

De bereidheid om je volledig kwetsbaar tegen over elkaar op te stellen: bereid zijn om onze schilden te laten vallen, wie ben ik? onze fouten toe te geven er voor elkaar te zijn en om hulp te durven vragen als we het zelf niet weten.

Conflict:

Als er binnen een team vertrouwen is, wordt conflict niets anders dan het streven naar de waarheid, een poging om het best mogelijke antwoord te vinden voor het team.

Betrokkenheid:

Mensen zullen zich niet actief inzetten voor een beslissing als ze niet de gelegenheid hebben gehad om hun mening te geven, vragen te stellen en de achterliggende gedachte te begrijpen.

Verantwoordelijkheid:
Verantwoordelijkheid geeft teamleden de moed om elkaar aan te spreken op diens verantwoordelijkheden en elkaar te houden aan de gemaakte afspraken, wetende dat ze hun collega’s vragen om iets na te leven waar ze al volledig mee hebben ingestemd.

Resultaat:
Als teamgenoten niet verantwoordelijk worden gehouden voor hun bijdrage aan jullie besproken collectieve resultaten, zullen ze eerder hun aandacht richten op hun eigen behoeften en op de vooruitgang van zichzelf of hun eigen afdeling. Het ontbreken van verantwoordelijkheid is een uitnodiging aan teamleden om hun aandacht te verleggen naar andere gebieden dan collectieve resultaten.

Ik adviseer deze training over 2 dagen te verdelen. Waarbij jullie  de eerste dag afsluiten met samen buiten koken op vuur. Het team krijgt op deze manier echt de tijd zichzelf elkaar en het team te ontdekken en te ervaren.

Overnachten kan in een hotel naar keuze, of een van de mooie groepsaccommodaties!

Ik kijk ernaar uit jullie als Team te mogen begroeten bij ‘t Swarte Schaap!

Ik begeleid het proces binnen jullie team vanuit mijn kennis, ervaring, passie, met als toegevoegde waarde een blijvende innerlijke beleving.

Jullie hoeven nergens aan te denken, mijn team neemt alles uit handen, van het vervoer tot aan de bagage, alles wordt geregeld!

Voor meer informatie kan je mij altijd even bellen! 0623030331

Annemarie Swart

 

inschrijven