+31 (0)6 23030331

Er is een moment waarop angst en dromen moeten botsen…

Geschreven op 21 oktober 2022

“Niet omdat de dingen moeilijk zijn, durven wij niet, maar omdat wij niet durven zijn de dingen moeilijk. ” Seneca

Toen ik klein was, hield ik van zwemmen en spelen in het water, maar voor de zwemles waar ik op zat, moest je van de duikplank. Ik bleef uit de rij, maakte me vaak onzichtbaar om niet tot het einde te gaan. Ook ontwikkelde ik door deze angst een grotere angst voor water en alles wat ik niet kon zien onder mij. Zoals zwemmen in de zee echt ondenkbaar was, het grote gevaar zat echter gewoon in mijn hoofd.

Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik altijd bang was. Bang in het donker, bang voor de andere kinderen op school, bang om alleen te zijn, bang voor het onbekende. Bang om te falen. Ik werd ook heel beschermd opgevoed, dus durfde nooit buiten mijn comfortzone.

De tegenstrijdigheid in mij ontstond toen er een andere energie in mij wakker werd die de wereld wilde ontdekken. Om te doen moest ik een stap zetten en dit was de meest angstige periode in mijn leven.

Mensen zijn zo gewend aan je angst dat het ook nu van buitenaf werd bevestigd, weet je het wel zeker, zou je dat wel doen, heb je wel gedacht aan de consequenties.

Ik weet nog dat mijn beslissing naar Texel te gaan in mijn eentje mij totaal bevrijd heeft van een hoop demonen in mijn hoofd.

Angst, Strijd en moeilijkheden horen bij het leven. Je kunt deze emoties en ervaringen niet vermijden; het zal altijd ontstaan, ongeacht hoeveel je probeert de controle te nemen of de dingen in je leven te organiseren. Voor mij was de controle loslaten en mij overgeven de grootste opgave van het leven. Het was en is leven, dat altijd in ontwikkeling is, ieder moment is nieuw en toch dacht ik dat ik een soort superieur was? Dat ik in mijn eentje alles kon stopzetten, beïnvloeden, want laten we eerlijk zijn dit maakt ons hele vreemde wezens toch?

Uiteindelijk gebeurde het onvermijdelijke en was het eindelijk mijn beurt om van de hoge duikplank te gaan. Ik stond op het einde van het bord met mijn knieën trillend, knikkend en mijn hart wild kloppend, ik was zo bang. Toen ik het eenmaal had gedaan, wilde ik het opnieuw doen. Ik dacht dat ik bang was omdat het moeilijk was om te doen. In werkelijkheid was het echter moeilijk om te doen, alleen omdat ik bang was.

Op vroege leeftijd werd ik mij al bewust van alle illusies die je jezelf wijsmaakt, alle illusies binnen je opvoeding, van familiepatronen, op school, en later helaas ook in het werk ging het gewoon door. En dat het allemaal te herleiden is naar Angst. Maar waarvoor? Angst om jezelf te zijn. Angst om te doen waar je hart naar verlangt. Angst voor geen geld, angst om alleen over te blijven. Anders te zijn, terwijl niemand hetzelfde is, toch een diepe fundamentele angst er niet bij te horen. Angst om in het diepe te springen. Angst voor het onbekende. Angst voor het bekende. Angst…

Angst om dat te zijn wat je in wezen gewoonweg bent. Hoe maf is dat?

En al die tijd kostte het me bergen energie, die ik beter kan inzetten om bergen te verzetten.

Laat me vallen,
Laat me klimmen,

Er is een moment waarop angst en dromen moeten botsen.

Iemand die ik ben wacht op moed,
Degene die ik wil zijn,
Degene die ik zal worden, zal me vangen.
Dus, laat me vallen,
Als ik moet vallen,
Ik zal geen acht slaan op je waarschuwingen,
Ik zal ze niet horen.

Alles wat ik vraag,
Alles wat ik nodig heb, is
Laat me elke deur openen die ik zou kunnen openen.
Laat me vallen,
En als ik val,
laat dan alle gevoelens wel of niet sterven.

Ik zal zo vrij dansen,
Me aan niemand vasthouden,
Jij kunt me alleen vasthouden als ook jij je laat vallen,
Weg en los van alles,
Van deze nutteloze angsten en kettingen.

Er is geen reden om deze ene kans te missen,
Dit perfecte moment,

Laat me gewoon vallen.

👉NIEUW OP DE AGENDA 2-DAAGSE!

RETREAT: F.M.E.S® METHODE

💥14 & 15 januari 2023

💥Het perfecte moment 

💥Om JOUW VRIJE VAL TE MAKEN

Heel worden door de confrontatie aan te gaan met de diepere lagen in jezelf

Een weekend waarin we diep gaan volgens de F.M.E.S.®- methode 

Fysiek, Mentaal, Emotioneel, Spiritueel

Breathwork Trauma Release

Body Trauma Therapy

✅ Rebirthing

✅ Integrated Energy Therapy Healing session

✅ Healing Sounds

✅ Vuur Ceremonie

In een veilige setting. Op een prachtige plek, midden in de natuur, afgesloten van de wereld om ons heen

💥Ga vol hernieuwde Levensenergie 2023 in!

👉Volgende week start de inschrijving voor dit Event

  • Wil je alvast op de lijst
  • Schrijf je in voor deze training!
  • Let op wij hebben maar een beperkt aantal plaatsen
  • Wil je erbij zijn, aanmelding vindt alleen plaats na inschrijving en aanbetaling

Tot snel!

Annemarie Swart

Milo van Hardeveld

Contact