+31 (0)6 23030331

Lichtwerker

Geschreven op 3 juni 2021

Wat is een lichtwerker?

Voor mij is een lichtwerker gewoon een mens als jij en ik, die heeft gekozen om alles wat er is te laten zijn, te kiezen voor liefde en meer te leven vanuit het hart, en levensopdracht waarmee je dit verder de wereld in kunt schijnen.

Elke op angst gebaseerde gedachte, elk gevoel of elke actie die je kiest om in licht te transformeren, dient niet alleen jou, maar iedereen. Naarmate je geleidelijk leert meer licht in al je lichamen (mentaal, fysiek, emotioneel, spiritueel) te verankeren, des te meer help je anderen om hetzelfde te doen.

Hoewel dit misschien overweldigend klinkt, is het dat niet.

Je voelt je misschien happy  om verpleegster, liefhebbende moeder, schilder, yogaleraar, schrijver, zanger, componist te worden, maar ik heb ook lichtwerkers ontmoet die accountants of managers zijn. Lichtwerkers zijn gewoon overal. Over de wereld. Alle leeftijden en culturen.

Het is de bedoeling dat je zo helder mogelijk schijnt en nooit iemand je innerlijke licht en grootsheid laat stoppen.

Een lichtwerker kan verschillende manieren kiezen om zijn licht te laten schijnen. EERST moet je je innerlijke licht gebruiken om jezelf te helen. DAN pas ben je klaar om anderen te helpen.

Je hebt al alles wat je nodig hebt al in je voor je te voltooien levensmissie. JE BENT AL GOED GENOEG. Het enige dat je laat gaan is de angsten.


Zoals iedereen die mij kent wel weet, houd ik niet van hokjes en regels waar je aan moet voldoen.

Maar onderstaande 18 eigenschappen zijn zo treffend voor mij als lichtwerker, dat ik ze mee je wil delen.

Met natuurlijk de opmerking dat je je niet in alles zal herkennen, maar misschien dat er een aantal uitspringen voor je.

Laat me weten wat jij hierin herkent! En welke punten resoneren…

 

18 eigenschappen waarin jij kan herkennen dat je een lichtwerker bent

 

 1. Je hebt het gevoel dat je tijd aan het verspillen bent

Een van de interessante eigenschappen van een lichtwerker is dat je een onverklaarbaar gevoel hebt dat je je tijd verspilt. Zeer waarschijnlijk kun je je dat gevoel herinneren sinds je klein was, en je voelde je er vaak angstig of depressief door. Diep van binnen weet je dat je klaar bent om iets  te doen, maar toen je jonger was, had je niet kunnen bedenken wat het was, of je was bang om te beginnen.

Het gevoel tijd te verliezen is niet prettig. Het kan je zo overweldigen dat je geen voldoening vindt totdat je ernaar begint te handelen. En dit is precies de reden waarom je het hebt – het herinnert je er voortdurend aan dat je hier bent om meer te doen. Dit gevoel laat je niet op je lauweren rusten en de gemakkelijke weg door het leven gaan.

Er wordt iets meer van je gevraagd en je wordt eraan herinnerd totdat je ernaar begint te handelen.

Kanttekening: helaas zijn sommige lichtwerkers nog niet begonnen met het uitvoeren van hun innerlijke roeping. Ik heb veel mensen ontmoet die lichtwerkers zijn, maar ze hebben zichzelf niet toegestaan hun hart te volgen. Als gevolg hiervan begonnen ze die stem onbewust te verdoven met vluchtgedrag, verkeerde relaties, verdovende middelen, eetpatronen, etc.

 

 1. Je voelt je levensdoel – zelfs als je niet weet wat het is

Als lichtwerker WEET je dat er een grotere bestemming voor je is en je voelt je erdoor aangetrokken.

Je hebt veel tijd besteed aan het uitzoeken waarom je hier bent en wat je levensdoel is. Misschien heb je al veel artikelen of boeken over deze onderwerpen gelezen. En je hebt ook met dat idee gespeeld sinds je je kunt herinneren. Soms tot het uiterste van obsessie.

Er is een enorm universum van verschil of je je levensmissie uitvoert of niet.

Want als je een bewuste mede-schepper met het Universum wordt, kun je zoveel meer bereiken. Je maakt gebruik van je onbeperkte capaciteit, en de enige beperking ligt in je geest – hoeveel je jezelf toestaat te schitteren. Wanneer je je realiseert wat je levensdoel is , kun je je hele leven transformeren.

 

 1. Je voelt je een buitenaards wezen dat net op aarde is geland

Veel lichtwerker hebben het gevoel dat ze hier niet thuishoren. Vaak hebben hun families hen niet volledig geaccepteerd, of ze hadden ook niet veel echte vrienden toen ze opgroeiden.

De manier waarop onze samenleving werkt, zorgt ervoor dat lichtwerkers zich bedroefd of depressief voelen.

De wereld bedroefd lichtwerkers omdat we hier zijn om de oude structuren te veranderen en een nieuwe wereld te creëren die gebaseerd is op meer vrijheid en liefde.

Voor een lichtwerker is het moeilijk om erbij te horen, en dit gevoel overheerst ook in hun volwassen jaren.En daarvoor moeten ze veel tijd alleen doorbrengen wanneer ze zich afstemmen op hun hogere zelf en informatie downloaden.

 

 1. Je wilt de wereld redden

Elke lichtwerker heeft het gevoel dat ze hier zijn gekomen om de wereld te redden. Diep van binnen zijn ze ziek van de manier waarop de wereld werkt, en ze haten het om mensen te zien lijden, en ze willen dat veranderen. Als lichtwerker wil je je familie, vrienden en uiteindelijk de hele planeet redden . Klinkt als een te grote taak? Een deel van dat gevoel komt van het ego (maar dat is een ander onderwerp). En het andere deel komt van de erkenning van het feit dat we als een talrijke familie van lichtwerkers, wanneer we onze lichten aandoen, inderdaad de wereld ten goede kunnen veranderen.

 

 1. Je hebt veel “donkere dingen” aan de hand

De primaire taak van een lichtwerker is om het donker om te zetten in het licht. Om dit te doen, heb je veel zwaarte in je leven ervaren . Je hebt uitdagende situaties meegemaakt en soms heb je emotioneel of spiritueel het dieptepunt bereikt. Het gevoel van duisternis kan in je leven verschijnen als depressie, angst, twijfel aan jezelf of ongunstige externe omstandigheden.

Hoewel lichtwerkers, net als iedereen, dromen van een liefdevol gezin en een gemakkelijk leven. De meesten van hen hebben die luxe niet gehad om de eenvoudige reden: ze zijn vanaf hun allereerste dagen getraind om allerlei soorten duisternis te herkennen en te begrijpen hoe ze deze naar het licht kunnen transmuteren.

Het is niet ongewoon dat sommige lichtwerkers hier ook kwamen om hun familiekarma op te lossen en zo hele generaties te bevrijden van ongezonde familiepatronen.

Nogmaals, dit is niet iets dat je zou moeten storen. Concentreer je eerst op jezelf helen.

 

 1. Je bent een krachtige manifestor

Als je terugkijkt op je leven, merk je misschien dat je hebt gemanifesteerd wat je wilde. Tenminste tot op zekere hoogte. En vaak, zonder dat je er extra moeite voor hoeft te doen of de richtlijnen van de Wet van Aantrekking volgt. Dit komt omdat je een hoog energieniveau hebt dat snel zijn weg vindt naar een materiële manifestatie.

 

 

 1. Je bent een empaat

Niet elke empaat is een lichtwerker. Maar ik durf te zeggen dat elke lichtwerker een empaat is.

Een empaat is een persoon die het lijden kan voelen, maar ook vreugde en alles daartussenin van andere mensen. Voordat empaten zich bewust worden van deze eigenschap, kunnen ze (logischerwijs) aannemen dat wat ze voelen van hen is. Terwijl ze in feite alleen de energie van iemand anders hebben opgepikt.

 

 1. Je bent geïnteresseerd in oude geschiedenis en filosofie

In zekere zin zijn lichtwerkers hier om de oude kennis te herstellen en meer wijsheid toe te voegen die we hebben opgedaan door de eeuwen heen. Als lichtwerker voel je je van nature aangetrokken tot oude teksten alsof je op zoek bent naar enkele belangrijke antwoorden die de richting van je leven kunnen veranderen.

Je voelt je verbonden met de oudheid en haalt er veel kracht uit.

Houd er rekening mee dat op het moment dat dit in een obsessie verandert, je meer afdwaalt in je leven, waar niemand iets aan heeft. Je moet leren om in balans, geaard en in het hier en nu te blijven.

Onthoud dat wat je ook ervaart, je niet de enige bent. Er zijn veel lichtwerkers en hoe meer je je licht aandoet, hoe gemakkelijker anderen je vinden.

 

 1. Een “lichtwerker” is een gecodeerd woord

Het woord lichtwerker zelf is gemaakt van de taal van het licht, dus het helpt je te herinneren wie je bent. Als je je om wat voor reden dan ook tot dit woord aangetrokken voelt, dan is dat een ander teken dat je een lichtwerker bent. Sommige woorden zijn op unieke wijze gecreëerd om een ​​diepe herinnering in ons op te roepen. De juiste mensen hebben het gevoel dat er iets nieuws in hen opengaat als ze dit woord zien.

 

 1. Diepe roeping om anderen te helpen

Een andere eigenschap dat je een lichtwerker bent, is dat je altijd de drang hebt gevoeld om anderen te helpen. Vaak voelt het sterker dan jij, en je kunt er niets aan doen. Je hebt ernaar verlangd om anderen te helpen sinds je je herinnert. Wanneer je iemand ongelukkig ziet of moeilijke tijden doormaakt, wil je natuurlijk iets doen om hem op te vrolijken. Ook hier gaat het om eerst zelfzorg en de ander  niet op je schouders nemen. Dan neem je jezelf en zeker ook de ander niet serieus. Transformatie Kracht & Healing 3-daagse 21 juli

 

 1. Geloof in een hogere macht

Het maakt niet uit hoe duistere momenten je bent geweest, je hebt je altijd verbonden gevoeld met een hogere kracht van je geloof. Het kan God, het universum of het Licht zijn of  iets compleet anders.

Als lichtwerker geloof je in iets dat groter is dan jijzelf. Soms voel je de hogere kracht om door jou en je leven te bewegen. 

Ook al zijn je gebeden misschien niet altijd verhoord, je hebt altijd geweten dat het universum is geschapen voor iets groters dan alleen maar dat we hier één leven leiden en dan sterven. Je hebt je nooit getwijfeld aan dat er iets is dat ons begrip te boven gaat, en je voelt je er een onderdeel van te zijn.

 

 

 1. Je hebt een uitdagende jeugd gehad

Lichtwerkers voelen zich vaak eenzaam en onbegrepen omdat ze een moeilijke jeugd hebben meegemaakt. Misschien heb je te maken gehad met mentale, emotionele of fysieke mishandeling.

Je ouders hebben misschien financiële problemen gehad die op jou van invloed waren of hadden niet genoeg tijd voor je. Je klasgenoten hebben je nooit begrepen en je vroeg je vaak af of je het wel zou redden in deze (vijandige) wereld.

Lichtwerkers ervaren een moeilijke jeugd zodat ze de duisternis begrijpen en er een uitweg uit vinden. 

 

 1. Je trekt mensen met problemen aan

Een ander veel voorkomend kenmerk van een lichtwerker is dat ze mensen met problemen aantrekken. Als je je vrienden van dichterbij bekijkt, is de kans groot dat ze veel uitdagingen hebben en veel klagen.

Je trekt ook energievampiers , narcisten en mensen aan die je niet veel teruggeven. Soms voelt het alsof je in een vicieuze cirkel zit, omdat die mensen je overal lijken te vinden. Hier besteed ik veel aandacht aan in mijn Workshop Lichtwerk 18 juli

 

 1. Een diepe spirituele verschuiving

Hoewel je altijd al geïnteresseerd bent geweest in spiritualiteit, heb je een diepe spirituele verschuiving ervaren. Mogelijk was je spiritueel ontwaken heel sterk en is je leven daardoor ingestort.

Als je nu door deze fase gaat, vraag je je af waarom het zo intens voelt en waarom je soms het gevoel hebt dat je het niet aankan. Ook al lijkt het op je grenzen van wat je kunt weerstaan, vertrouw erop dat er een grotere kracht is die de energie in je leven opnieuw in lijn brengt met je hoogste potentieel.

 

Over de transformatiereis lees je hier .

 

 1. Je weet hoe je door de duisternis moet bewegen

Een andere essentiële eigenschap van een lichtwerker is dat ze zich door de duisternis kunnen bewegen . De duisternis kan in je leven verschijnen als depressie, angst, twijfel aan jezelf of ongunstige externe omstandigheden.

Hoe diep je ook de duisternis ingaat, uiteindelijk vind je je weg terug naar het licht. 

Soms duurt het langer voor je. Zeker als je worstelt met onderwerpen die je na aan het hart liggen. Iedereen heeft een of meer speciale gebieden die het moeilijkst te genezen zijn en die ons het langst in de duisternis houden. Met de rest van de problemen kun je er echter wel uit komen. Je voelt je geleid om bepaalde spirituele boeken te lezen of om hulp te zoeken bij een genezer of coach.

 

 1. Emotionele ups & downs

Je humeur verandert voortdurend. Als je je goed voelt, voel je je heel dicht bij jezelf, en alles in je leven lijkt moeiteloos te stromen. Maar ineens kan je humeur veranderen en voel je je down .

Als je je slecht voelt, sluit je jezelf af van de universele stroom van energie en als gevolg daarvan beginnen dingen in je leven te stagneren. 

Je gedachten volgen je emoties en vaak kun je dagen of zelfs langer vastzitten in negatieve denkpatronen.

 

 

 1. Vreemde dromen

Sommige mensen herinneren zich hun dromen niet, maar dit geldt niet voor jou. Het volgende teken van een lichtwerker is dat je dromen hebt die anderen vreemd zouden vinden. Misschien kun je je dromen manipuleren en lucide dromen ervaren. Of je reist ‘s nachts naar het astrale vlak of door het heelal. Je  kunt ook de toekomst of het verleden zien of dingen uit het leven van andere mensen die ze nooit met je hadden gedeeld. In de droomstaat kun je ‘s nachts ook naar een spirituele school gaan, waar je wordt ingewijd en getraind in het gebruik van je paranormale vermogens .

 

 

 1. Wie ben ik? Waarom ben ik hier?

“Wie ben ik? Waarom ben ik hier?” zijn de twee vragen die altijd door je hoofd spookten. Sinds je je herinnert, heb je nagedacht over de zin van het leven en je doel.

Als lichtwerker heb je altijd gevoeld dat er een grotere missie voor je is, en je wilde die onthouden. Je hebt ook het gevoel gehad dat als je eenmaal weet wie je bent en wat je doel is, alles op zijn plaats valt.

 

 

Ik begeleid lichtwerkers al jaren en ik heb gemerkt dat ze specifieke angsten, gaven en gebieden hebben om aan te werken, waardoor ze hun missie volledig kunnen omarmen en begrijpen.

Ik wil het geluk dat het mij gebracht heeft verspreiden door een vonk aan te steken die zich ontwikkelt tot een lopend vuur over de aarde

Voor jouw eigen innerlijke beleving, jouw unieke reis. Een meester in jezelf te zijn in menselijke vorm. Weet dat je een positief verschil in de levens van velen kunt maken of de wereld wijzigen voor slechts één persoon. In eerste instantie voor jezelf… Ik breng je het heugelijke nieuws dat het eigenlijk niet zo moeilijk is om te worden wie je wilt zijn. Het enige dat nodig is, is de bereidheid om de wereld anders te zien.

Voor mij is op den duur het gevoel van het Swarte Schaap te zijn de vrijheid geworden om een onafhankelijk denker te zijn, waardoor ik buiten de kaders kijk, denk in mogelijkheden en je kan ondersteunen om uit je vastgeroest en angstige gedachtepatronen te breken.

Als dit je aanspreekt, nodig ik je uit om op 18 juli het in de  Workshop Lichtwerk verder te verkennen .  Ben je klaar voor meer verdieping dan  Transformatie Kracht & Healing 3-daagse 21 juli  voor jou bestemd.

Voor iedereen die zich geroepen voelt en nu klaar is voor een volledige transformatie; 1 oktober start de 2 jarige opleiding tot Lichtwerk Coach & Healer

Laten we samen het vuur verder verspreiden . . .

Tot snel!

Annemarie Swart 

Opleiding Energie & Lichtwerk Coach